lördag 24 december 2011

Julafton lackar mot sitt slut...

Alla är trötta mätta och nöjda här.
Vi har haft en underbart skön julafton!

Jag hoppas ni haft en lika underbar dag!
I morgon kommer ett lite längre inlägg om allt :)
För nu blir det mer film mys

Från oss alla....

Vi önskar alla nära och kära, vänner och bekanta även de vi inte känner ....

En riktigt GOD JUL!





Grattis till Sonen



Grattis Alexandra till din Son!
Benjamin
2011-12-23~ kl 20,01~3480g ~ 50cm lång


Massor med lyckönskningar från Morbror Christian med familj





God Jul! - Merry Christmas





God morgon!
Pigga och vakna?
Nu drar det i gång... vad sägs om en härligt god frukost!
Mums!
Ha en underbar mysig julaftons morgon!
♥ 

fredag 23 december 2011

Lillejul...Mys Jul


I dag har det varit full fart på förmiddagen... Nenne ringde och väkte mig!!! Hör och häpna... kl 9,30!
Men det har sin naturliga förklaring... julklapps inslagningen pågick till nästan 2 på natten ...haha!
Men Nenne kom ner susandes och vi överlämnade varandras julklappar och vi fixade frukost och mös ihop :)
Gäller att passa på ...min systerdotter är inte lätt att få en mys stund med
Hon mer eller mindre bor i idrottshallar och arenor med sina söner som spelar Hockey, boxas och spelar fotboll!
Hennes svägerska och jag har sagt till henne att det är INTE bra för HYN att sitta instängd på såna ställe typ 24/7!


Julgodiset är redo... sista fixades i dag! Recept hittar ni om ni klickar på GODIS... nere på höger sida!
Och desserten fixades med... klicka på Dessert för recept.
Maten fixades och huset städades så allt var redo för nästa besök.
Efter som Chris och jag firar själva med barn så är det alltid mysigt att träffa släkt och vänner innan och efter.
Emily firar med sin sambo och hans familj hon älskar stora släkt sammankomster till jul med mycket folk och massor med stoj och stök :)
Och jag älskar det lugna och mysiga och gemytliga med bara de närmaste.
I år blir det bara Natalie som är hemma för utom mig och Chris. Ska bli så mysigt!
Så idag har vi har middag här med Emily och Marcus... och lite jultema blev det :) Men ingen julmat!



Mycket mys och snack och skratt :) En underbar kväll helt enkelt... Emily hittade gamla fotoalbum och pärmar där jag sparat saker de gjort i skolan och även innan dess :) Gud vad kul det är med gamla bilder :)))
Nu ska jag mysa lite med familjen innan ögonen ramlar ihop :)
Lite på nålar går vi här... Chris lillasyster Alexandra har åkt in på förlossningen i dag och nu väntar vi på om det blir en julklapp eller ej

Ha en skön uppesittar kväll Kram och God Jul!



Pepparkaksparfait


5 port
12 pepparkakor
3 dl vispgrädde
3 äggulor
3 msk florsocker
6 portionsskålar

1. Krossa 10 av pepparkakorna ganska fint men lite bitar får vara kvar!.
2. Vispa grädden ganska hårt.
3. Lägg ägggulorna i ett glas  Tillsätt florsockret till gulorna och rör ut så att det inte klumpar sig. Vänd ner äggblandning och pepparkakssmulor i grädden.
4. Fyll formarna med parfait smeten. 
5. Ställ in i frysen minst 3 timmar.
6. Ta ut och låt stå i rumstemperatur ett par minuter, Mortla 2 av pepparkakorna och strö över.
Serveras som den är garnera gärna med något juligt som en marsipantomte elr liknande.

Receptet hittade jag på Sandras blogg! Ett liv vid havet! En underbar härlig tjej!
Jag modifierade receptet så det passade mig. Hennes recept hittar du här!

Ris & kokoschokladbräck



Lite mer avancerat än vanligt Rischokladbräck!
*Ler* Du har ju kokos med i :)

100gram mörk choklad
4 dl Vårgårda ris
1½ dl kokos

Smälchoklad och rör ner riset och kokosen, bred ut i en långpanna, strö gärna även kokos över. Använder du braspannan till ugnen gör dubbel sats.
Låt stelna ... skär!
Ät och njut!
Förvaras kallt!

Rischokladbräck


Enklaste julgodiset ever!

100gram mörk choklad
5½ dl Vårgårda ris

Smälchoklad och rör ner riset, bred ut ganska tunt i en långpanna.tar du braspannan till ugnen gör dubbelsats.
Låt stelna ... skär!
Ät och njut!
Förvara kallt.

torsdag 22 december 2011

Snöbollar


Enkla och snabba att fixa.

100 g smör (eller mjölkfritt margarin)
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2 dl havregryn
2 dl puffat ris (Vårgårda ris) + någon dl till att rulla dem i


Kör havregrynen några sekunder med knivarna i matberedaren.
Vispa smör och socker riktigt luftigt. Rör ner havregrynen och riset. Forma bollar och rulla sedan dessa i mer puffat ris. Förvara helst i kylskåp.


Sista jobbedagen och


den är halv ... för sen blir det julbord med massor med gott!
Dottern kommer och hämtar mig efter jobbet så ska vi fixa lite och umgås! Mysigt :)
Sen är man ledig i 3 dagar...i år är det ingen semester till jul och nyår, får hoppas på nästa år :)
Tur man tycker det är roligt att jobba :)
I kväll ska jag slå in de sista av julklapparna och fixa lite julgodis. På fredag ska jag rulla 2½ kg köttbullar tänkte jag, Chris ska koka knäck och vi ska ha ungdomarna på middag! Dock inte julmat!
Men lite julinspirerat blir det!
Men nu ska jag fixa till mig och ge mig av!
Tjingeling!

onsdag 21 december 2011

Berg flyttar in


Idag är det TV som gäller!
Kl: 20 är det Ernst och sen blir det Berg flyttar in! Är ju hos Gurianne :)))
Eller ja... hos hennes man egentligen! Ska bli kul att se!

Kanske lite julgodis med blir tillverkat innan!
Tjingeling!

3 dagar kvar...



God morgon!
Gud vad skönt att sova tidigt :) Somnade strax efter nio i går *fniss*
Tog min Iphone och skulle kika på Jul med Ernst men somnade i från det ... haha. Jag och tv program får inte ihop!
Nu är det bara en och en halv jobbedag kvar till lite ledighet!
Sista inköpen ikväll efter jobbet sen är vi helt klara :)
Känns så skönt!

Mys med familjen lillejul ska bli mysigt! Självaste julafton kommer som vanligt bli en lugn tillställning!
Lite knäckkokning och annat gott ska fixas med! Men det är ett rent nöje :)
Men nu är det jobbadags!
Tjingeling!




tisdag 20 december 2011

Vad har ni på julbordet?


För min del ska det finnas detta: Skinka, brunkål, senap, ägg, sill (minst 2 sorter) rödbetssallad, köttbullar, prinskorv, ost, kavring, vörtbröd, hårtbröd, franskbröd, julmust, risgrynsgröt, saftsås med hela jordgubbar.
Sen är det ett plus om det finns rökt lax, revben, sylta, janssonsfrestelse och fler sillsorter.
Absolut viktigast är skinka och brunkål... tätt följd av gammeldagssill och ägg.

Vad är ett måste på ert Julbord?

Så var vi en dag närmare...


Tisdag ♥ veckans tråkigaste dag enligt många!
Men alla dagar har sin charm.
Jag vill ha er hjälp... jag vill ha tag i lite kul filmer att titta med familjen i jul... gärna julinspirerade som typ

  • Home alone filmerna
  • Miracle on 34th street
  • The Holiday
Hel underbara filmer ju! Men jag vill ha mer.. mys filmer, kul filmer... ingen skräck eller elaka saker utan härliga kul juliga filmer... så tips tas tacksamt emot.



Men nu är det snart dags att ge sig av till jobbet!
Ha en underbar dag!


måndag 19 december 2011

Kycklingklubba med smak av Italien.



Oj så gott det blev!
Jag vann ju en krydda och måste ju utforska den... tanten jag vann hos är givetvis får fina Tant Marit ♥
Kika in på hennes sida där finns information om var hennes lilla butik finns! Här kan du få en egen virtuell rundtur i butiken!

Du behöver:

Kycklingklubber
Olivolja
Mozzarellamix (finns att köpa hos Tant Marit)


Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader
Pensla kyklingen med oljan, och slå på kryddorna.
In i ugnen ca 45 minuter men glöm inte ösa dem lite då och då för att få dem extra saftiga!

Jag serverade kycklingklubberna med en Couscoussallad med vitlöks cremé fraiche
Just nu önskar jag att det fanns lukt dator :))) För det doftar ljuvligt!

Jag ska absolut...

titta på Let's dance 2012!
Nu ska det tilläggas att jag aldrig följer sånt... MEN nästa år ska jag.. i alla fall så länge denna läckerbit är med :)

Kolla in hans sida på facebook här!
Och hans sajt på nätet här!



Måndag ... och bara några dagar kvar...

Fyra ljus är tända... Julveckan startar :)
Vissa är stressade andra tar julen med ro...
Jag njuter i fulla drag!

Helgen har varit så mysig, Jag, Natti och Viggo har bakat julgodis.
Ungdomarna lagade middag och jag fixade dessert i lördags, tänk dom har varit tillsammans ett helt år ♥
Så söta ihop ♥ 




Vi har spelat julmusik, bakat Skåne pepparkakor


Underbara vännen Katrin har varit på fika och det är lika underbart att träffa henne varje gång.
Livet är underbart! Visst finns det en del jag vill ändra på... några jag saknar massor och inte träffar så ofta ... Ni vet vilka ni är ♥
Men ändå Life is good!
I dag ska det shoppas de sista julklapparna.... mysigt! Kanske det blir lite julgodis med fixat i kväll!
Men först blir det jobb!
Tjingeling!

söndag 18 december 2011

Hur man hittar på min blogg!

Buzzador ~ Locobase Repair resultat

WOW... mina eksem mår verkligen dåligt av detta  *fniss*
Kanon bra resultat för mig och flera av de som testat! En bra kräm mot torr hud helt enkelt!
Krämen har testats av mig och flera kolleger och släktingar, jag har ju jätte känslig och torr hud och eksem på benen och de är nästan borta :)!
Och resultaten var väldigt positiva. Skulle haft några fler tuber bara, var många som ville testa.
Syrran som med testar den har även hon eksem och blev med väldigt positivt överraskad.
Jag tyckte den fungerade bäst att använda inför natten så den är något "klibbig"
Men ack så bra!








Vill du med bli en Buzzador, alltså få prova på en massa kul saker helt gratis!
Följ den här länken så det framgår att det är jag som har bjudit in dig (mitt användarnamn som buzzador är Maya_Nielsen):
Anmäl dig till Buzzador Här!

Om du vill veta mer innan du bestämmer dig kan du följa den här länken:
Kolla Här!


Skåne Pepparkakor





Ca 30st 
Kallas också för Frukost pepparkakor.
Gott till fikan med smör och ost på, eller i frukost filen :)
Dessa bakade mamma ofta när jag var liten!
Obs! Degen görs en dag innan utbaket... minst.

Ingredienser
2 dl ljus sirap
1 1/2 dl strösocker
75 gr smör
1 tsk ingefära
2 tsk malen kanel
Drygt 1 tsk mald kryddnejlika
1 ägg +
1 äggula
1/2 dl mjölk elr. kaffegrädde
1 tsk hjorthornssalt
1 tsk bikarbonat
Cirka 9 1/2 dl vetemjöl


Gör så här:
Koka upp sirap och socker.
Häll den heta blandningen över smöret i en degbunke.
Tillsätt omedelbart kryddorna.
Vispa upp ägget och äggulan och blanda ner grädden och rör ner alltsammans i smeten.
Arbeta med elvispens degkrokar tills smeten har fått rumstemperatur.
Rör ut hjorthornssalt och bikarbonat i 1 msk kallt vatten innan alltsammans blandas ner i smeten.
Arbeta nu in mjölet, lite i sänder.
Täck bunken med plastfolie och ställ i kylen i minst ett dygn.


Sätt ugnen på 200grader.
Arbeta degen smidig och dela i 3 bitar.
Varje bit delas i ca 10 bitar som formas til runda bullar (platta till lite) som lägges mycket glest på plåt (6-7st)
Grädda 1 steg upp i 10-15 minuter, eller tills kakorna fått färg, i 200 grader.
Så fort kakorna är flyttbara är de klara.
Om kakorna blir för mörka undertill, sätt in en extra plåt under den första vid fortsatt gräddning.
De här pepparkakorna smakar precis som skånepepparkakor du kan köpa i affären . Super goda!


Love After Eight


En helt gudomlig och relativt enkel dessert, lite pill är det med skålarna men de kan man göra någon dag innan.

4 port.
Du behöver:
16 After eight plattor
Valfri mousse.. välj din favorit,vi valde choklad. ca 2 portioner (tänk på att det ska passa med mint)
Lite smält mörk choklad (att limma plattorna med och göra hjärtan, några rutor är tillräckligt)
Lite vispgrädde att garnera med.
En sprits.
En liten pensel eller en grillspettspinne i trä :) jag använder sistnämnda.
Använd baksidan av den... inte den spetsiga alltså.



"Limma" plattorna med smält choklad och låt de stå kallt tills de torkat ihop ordentligt.
Gör hjärtan under tiden som med ska kylas... tänk på att ta ut den precis innan du ska garnera med dem...inte innan för så får du svårt att ta loss dem snyggt.

När skålarna är väl kylda, gör moussen och fyll skålarna med spritsen och in i kylen igen.
Vispa grädden och sen är det bara att garnera dem med en klick grädde och chokladhjärtan!
Du kan alltså fixa dem långt innan gästerna kommer och sen bara plocka fram dem :)