fredag 23 december 2011

Pepparkaksparfait


5 port
12 pepparkakor
3 dl vispgrädde
3 äggulor
3 msk florsocker
6 portionsskålar

1. Krossa 10 av pepparkakorna ganska fint men lite bitar får vara kvar!.
2. Vispa grädden ganska hårt.
3. Lägg ägggulorna i ett glas  Tillsätt florsockret till gulorna och rör ut så att det inte klumpar sig. Vänd ner äggblandning och pepparkakssmulor i grädden.
4. Fyll formarna med parfait smeten. 
5. Ställ in i frysen minst 3 timmar.
6. Ta ut och låt stå i rumstemperatur ett par minuter, Mortla 2 av pepparkakorna och strö över.
Serveras som den är garnera gärna med något juligt som en marsipantomte elr liknande.

Receptet hittade jag på Sandras blogg! Ett liv vid havet! En underbar härlig tjej!
Jag modifierade receptet så det passade mig. Hennes recept hittar du här!

2 kommentarer:

  1. Visst är det himmelskt gott?!! God Jul fina vännen!!

    SvaraRadera
  2. https://public.bay.livefilestore.com/y1pjTeyQOFd0J0LJCv-edmB8X2qTyxQMFUjDq6QVgb0521xAOMpoG_NpNc69ujrYS0kuBeu6hE5hWqgR_q_w9ptcg/bejul10.gif?psid=1

    SvaraRadera