onsdag 26 september 2018

Gräddig lövbiffgryta med kantareller




Ingredienser
4 port ris

150-200 g kantareller (förvällda)
2 gula lökar
500 g lövbiff
1-2 msk milda
salt
peppar
1/2 msk majsstärkelse
2 1/2 dl matlagningsgrädde 4%
1 msk japansk soja
2 1/2 dl vatten
2 msk kalvfond (smaka av)
1-2 tsk dragon (kan uteslutas)

Tillbehör
3 tomater
Rödlök
Vinägrett



Gör så här:
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
Dela svampen i bitar.
Skala och skiva löken.
Strimla köttet och stek i hälften av margarinet, salta och peppra.
Lägg över i en gryta och stek svampen och den gula löken i resten av oljan.
Lägg över i grytan.
Rör ut majsstärkelsen i grädden, blanda ner den, soja och buljong i grytan under omrörning och låt koka några minuter.
Smula ner dragon i grytan, rör om.
Skär tomaterna i skivor och blanda med rödlök och gärna en vinägrett.
Servera biffgrytan med ris och tomatsallad.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar