söndag 22 februari 2015

Laktos och glutenfri vaniljkräm

  


ca 2 dl,  lagom som fyllning till en tårta
 
Ingredienser:
2 dl mjölk
1-2 msk strösocker
2 msk Maizena majsstärkelse
2 st äggulor
2 tsk vaniljsocker
 
Gör så här:
Mät upp mjölk, strösocker, vaniljsocker och majsstärkelse i en kastrull. Tillsätt äggulorna.
Vispa till en jämn smet.
Värm på svag värme samtidigt som du vispar hela tiden tills krämen tjocknar och blir fast och fin. Tag sedan direkt bort kastrullen från värmen.
 
OBS! Krämen får inte koka. Värm på svag värme. Vispa hela tiden.
Låt krämen svalna. Förvara vaniljkrämen i kylskåp tills den ska användas.

När ni ska använda den som tårtfyllning, rör ner en stor klick vispad laktosfri grädde och rör tills det är en jämn smet. Den är väldigt tjock innan dess och jag föredrar den blandad, men givetvis kan man använda den som den är!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv gärna en rad och gör mig glad!
Spamm, anonyma och reklam kommentarer gör sig icke besvär. De plockas bort!