söndag 14 augusti 2016

Äpplekanelbullskaka



1 ägg
1 dl strösocker
1 ½ tsk bakpulver
1 dl filmjölk
50 g smör, smält
2 ½ dl vetemjöl
1–2 äpplen, skalade och rivna (1 stort äpple eller 2 små)
Fyllning och garnering
1–2 tsk kanel
2 msk strösocker
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop allt till en slät smet.
2. Skala och riv äpplena.
3. Rör ner äpplena i smeten.
4. Bred ut hälften av smeten i en form, ca 20 cm i diameter, klädd med bakplåtspapper (eller smord och bröad).
5. Blanda kanel och strösocker i en skål. Strö över hälften av kanel- sockerblandningen över smeten. Bred ut resten av smeten ovanpå. Strö över resten av kanel- sockerblandningen.
6. Grädda kakan mitt i ugnen i 28–30 min. Låt den svalna i formen. Lyft sedan upp kakan med papperet och bjud på fika eller packa ner den i picknickkorgen. Servera gärna kakan med vaniljsås, vispgrädde eller vaniljglass. Men den är också god att äta som den är. 
Detta receptet hittade Natalie på Internet och det var väldigt gott!
Natalie pudrade över florsocker innan servering.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv gärna en rad och gör mig glad!
Spamm, anonyma och reklam kommentarer gör sig icke besvär. De plockas bort!