måndag 15 augusti 2016

Sommardessert



ca 10-12 port.
Du behöver jordgubbskräm, vispgrädde och chokladmousse.


Chokladmousse
Ingredienser:
3 dl vispgrädde
2 ägg
2 msk honung
200 g hackad mörk choklad.
70 g smör

Gör så här:
Vispa grädden luftig.
Vispa ägg och honung pösigt.
Smält chokladen och smöret i ett vattenbad.
Vänd ner chokladblandningen i äggsmeten.
Rör till sist ner grädden.


Jordgubbskräm
Ingredienser:
750-1000 g färska jordgubbar
1 1/2 dl vatten
3 msk strösocker
2-3 msk maizena eller potatismjöl

Beskrivning:
Skölj och snoppa jordgubbarna. Koka dem mjuka 2-3 minuter i vatten. OBS inte för länge för då kokar bären helt sönder! Smaka av med socker.
(Går bra med djupfrysta med om man inte får tag i färska )
Rör ut majsstärkelsen i vatten. Häll redningen i krämen under omrörning. Koka krämen i en minut.

3-4 dl Vispgrädde

Gör mousse och kräm gärna dagen innan så de hinner svalna,
Vispa upp grädden och varva allt i glas, servera.

Enkelt och gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar