torsdag 6 augusti 2015

Körsbärskaka med mandel och kokos. - Gluten och laktosfri.




4 ägg
2 dl strösocker
2 dl maizenamjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk äkta vaniljsocker
2 dl körsbär färska eller töade frusna urkärnade.
Flagad mandel
Laktosfritt smält smör, kokosflingor till formen
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj en form 25 x 18 cm, pudra kokos och fördela till  ett jämt lager.
Vispa ägg och socker vitt och poröst.
Blanda maizenamjöl, bakpulver och vaniljsocker och sikta ner det i äggsmeten.
Blanda väl och häll smeten i formen.
Lägg i körsbären och lägg på lite flagad mandel.
Grädda botten i nedre delen i ugn i ca 35 minuter (kan lätt brännas vid, lägg på bakplåtspapper när den fått fin färg).
Låt svalna innan servering.

Servera med lätt vispad grädde.

Jag använder Skånemejeriers produkter som är laktosfria och Mildas mjölkfria margarin.


2 kommentarer:

  1. Låter gott, går kakan att frysa?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vet faktiskt inte men skulle tro det. Är ju typ av "sockerkaka med bär"

      Radera

Skriv gärna en rad och gör mig glad!
Spamm, anonyma och reklam kommentarer gör sig icke besvär. De plockas bort!