fredag 7 december 2018

Toffifee




Jag fick en fråga om jag inte kunde publicera receptet på hemma gjorda Toffifee igen... så här är det! Håll tillgodo! 

Till 30 st

1 dl socker
1 dl grädde
1 dl sirap
1 tsk vaniljsocker
ca 30 hasselnötter
100 g nougat
50 g mörk choklad

Koka upp grädde, socker och sirap och sjud tills termometern visar ca 120° eller gör kulprovet. 
Rör så lite du kan under kokning, helst inget alls.

Rosta hasselnötterna i en varm stekpanna tills det börjar knäppa i dom. 
Lägg dom i en handduk och gnugga bort skalen.

Smält nougaten. 
Skeda ut kolan i ischokladformarna, lägg i en nöt och klicka därefter ut den smälta nougaten som ett lager ovanpå. Ställt kallt en stund.

Smält chokladen och skeda sedan över en klick på varje kola - ställ kallt. 

Sen är det bara att äta och njuta!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar