onsdag 20 september 2017

Höstgryta




6 personer 
Smör
2-3 dl förvällda kantareller
1 kg putsade grytbitar av rådjur.
1-2 dl vatten
5 dl grädde
1 msk kinesisk soya
3 msk kalvfond
2 msk med svartvinbärsgelé
10 – 15 stycken soltorkade tomater, dela dem i stora bita.  
Färsk timjan.
Majsenaredning
Peppar

Serveras med kokt potatis
Dela svampen vid behov, jag gillar att det är stora bitar.
Skär köttet i 2 x 2 cm stora bitar, krydda med lite grovmalen svartpeppar och bryn i smöret så det får en fin yta, lägg i svampen.
Tillsätt vatten, grädden, soyan, gelén och fonden och låt koka upp, sjud sedan 2-2,5 timmar så köttet blir riktigt mört.
Red med lite majsena utrört i vatten till lagom konsistens.
Klipp ner soltorkade tomater i grytan och repa i  lite timjan, och låt det sjuda med de sista ca 5-10 minuterna.
Dekorera med lite timjan.

Klar att servera.


9 kommentarer:

  1. Såg himla gott ut :)
    Man skulle kanske testa det ..

    SvaraRadera
  2. shit vad gott det ser ut, en gryta i min smak. Det receptet lånar jag :)

    SvaraRadera
  3. Woah! I'm really digging the template/theme of this site.
    It's simple, yet effective. A lot of times it's very hard to get that "perfect balance" between user friendliness and appearance.

    I must say you've done a excellent job with this.
    Additionally, the blog loads super fast for me on Safari.
    Superb Blog!

    SvaraRadera
  4. Roe deer a little expensive, suggestions for other game meat.

    SvaraRadera
  5. You can use any meat.
    It will taste delicious anyway.
    But do not forget to change the cooking time

    SvaraRadera
  6. Anita Östling Ser himla gott ut. Det ska jag göra nästa gång vi har lunch.
    Vi är 3par, som turas om och bjuder på lunch, engång i månaden.

    SvaraRadera