6 personer
Smör
2-3 dl förvällda
kantareller
1 kg putsade grytbitar av rådjur.
1-2 dl vatten
5 dl grädde
1 msk kinesisk soya
3 msk kalvfond
2 msk med svartvinbärsgelé
10 – 15 stycken soltorkade tomater, dela dem i stora bita.
Färsk timjan.
Majsenaredning
Peppar
Serveras med kokt potatis
Dela svampen vid behov, jag gillar att det är stora bitar.
Skär köttet i 2 x 2 cm stora bitar, krydda med lite
grovmalen svartpeppar och bryn i smöret så det får en fin yta, lägg i svampen.
Tillsätt vatten, grädden, soyan, gelén och fonden och låt
koka upp, sjud sedan 2-2,5 timmar så köttet blir riktigt mört.
Red med lite majsena utrört i vatten till lagom konsistens.
Klipp ner soltorkade tomater i grytan och repa i lite timjan, och låt det sjuda med de sista
ca 5-10 minuterna.
Dekorera med lite timjan.
Klar att servera.
Såg himla gott ut :)
SvaraRaderaMan skulle kanske testa det ..
shit vad gott det ser ut, en gryta i min smak. Det receptet lånar jag :)
SvaraRaderaWoah! I'm really digging the template/theme of this site.
SvaraRaderaIt's simple, yet effective. A lot of times it's very hard to get that "perfect balance" between user friendliness and appearance.
I must say you've done a excellent job with this.
Additionally, the blog loads super fast for me on Safari.
Superb Blog!
Ingen lök?
SvaraRaderaNej, ingen lök!
SvaraRaderaRoe deer a little expensive, suggestions for other game meat.
SvaraRaderaYou can use any meat.
SvaraRaderaIt will taste delicious anyway.
But do not forget to change the cooking time
Anita Östling Ser himla gott ut. Det ska jag göra nästa gång vi har lunch.
SvaraRaderaVi är 3par, som turas om och bjuder på lunch, engång i månaden.
Hoppas ni gillar den :)
Radera