onsdag 4 februari 2015

Jordnötssås


4 port.

2 dl salta jordnötter
1/2 liten gul lök
1 vitlöksklyftor
1/2 msk olja
1 tsk curry
2 dl kokosmjölk
1/2 tsk sambal oelek
1/2 msk riven färsk ingefära
1 1/2 msk soja
1/2 msk Brun Farin
 
Finhacka jordnötterna i en mixer (låt dem inte bli malda!).
Skala och finhacka löken och pressa vitlöken.
Fräs i oljan några minuter och tillsätt sedan curry.
Låt curryn fräsa med någon minut.
Häll i kokosmjölk, sambal oelek, ingefära, soja och farin.
Sjud i 5 minuter.
Tillsätt jordnötterna och låt dem bli genomvarma.

Jag serverade md kycklingspett och ris och en grönsallad.

6 kommentarer:

  1. Denna testas ikväll 💕
    Helgkram Linda

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jätte gott och man kan ha den på sommaren när man grillar kyckling, den är även god kall på buffébordet :)

      Radera
  2. Detta recept ska jag prova , Tack ser underbart ut . Har du inte funderat att samla i hop dina bästa recept och skicka iväg till en fotobok, och få en egen liten recept bok. Jag gillar dina matinlägg.

    SvaraRadera

Skriv gärna en rad och gör mig glad!
Spamm, anonyma och reklam kommentarer gör sig icke besvär. De plockas bort!