måndag 25 augusti 2014

Hallonlimpa

Detta receptet såg jag på Facebook och la det på minnet, jag tror det var från Hembakat.se 


Hallonlimpa
6-8 bitar
Lättbakad, mjuk hallonkaka med lite sega och mjuka men samtidigt frasiga kanter. 
1 ägg
1 ½ dl strösocker
1 ½ dl vetemjöl
50 g smör, flytande eller smält
Garnering
2 dl hallon, frysta 
Strösocker
GÖR SÅ HÄR
1.Ugnen 180 grader.
2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt i en bunke. Vänd ner vetemjöl och smör och rör om försiktigt till en smet.
3. Häll smeten i en limpform, ca 1 ½ liter, klädd med bakplåtspapper.
4. Lägg hallonen på smeten och strö över lite socker.
5. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 40 min. Låt den svalna i formen och lyft sedan upp hela papperet med kakan ur formen. Serveras med vaniljsås.


Lättbakad och god!

1 kommentar:

  1. tänker prova med björnbär o till nästa sommar rabarber måste ju bli super blir bra storlek på den....hamnar nog i min blogg så småningom men då får den namnet en honjävuls limpa *hahahahahah kram på dig.... inget bakpulver?

    SvaraRadera