Hallonlimpa
6-8 bitar
Lättbakad, mjuk hallonkaka med lite sega och mjuka men samtidigt frasiga kanter.
1 ägg
1 ½ dl strösocker
1 ½ dl vetemjöl
50 g smör, flytande eller smält
Garnering
2 dl hallon, frysta
Strösocker
GÖR SÅ HÄR
1.Ugnen 180 grader.
2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt i en bunke. Vänd ner vetemjöl och
smör och rör om försiktigt till en smet.
3. Häll smeten i en limpform, ca 1 ½ liter, klädd med bakplåtspapper.
4. Lägg hallonen på smeten och strö över lite socker.
5. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 40 min. Låt den svalna i formen och lyft
sedan upp hela papperet med kakan ur formen. Serveras med vaniljsås.
Lättbakad och god!
tänker prova med björnbär o till nästa sommar rabarber måste ju bli super blir bra storlek på den....hamnar nog i min blogg så småningom men då får den namnet en honjävuls limpa *hahahahahah kram på dig.... inget bakpulver?
SvaraRadera