söndag 19 maj 2013

Smördegsskål med vaniljkräm och rabarber.





ca: 350g rabarber
1,5 msk socker
1 msk sirap
Kanel
Smör att steka i
1 sats Vaniljkräm
1 ägg
Smördeg, beroende på vilken sort du köper så måste du får ut 8 rundlar och lite deg över till att göra galler med.
Flagad mandel


Stek rabarberna med socker, sirap och lite kanel. de ska vara lite bitar kvar men mjuka.
Ta ett dricksglas som är lite större en formen (jag använder en silikonform, men går lika bra med en muffinsform i plåt) du ska baka dom i.

Tryck ut 8 rundlar i degen. Placera dem i formarna, försiktigt.
Skär smala remsor av degen för att kunna göra ett galler uppe på varje bakelse.
Fyll formarna med ½-1 msk vaniljkräm och sedan rabarber till den nästan är fylld och lägg över remsorna som ett galler.
Vispa ägget och pensla på gallret toppa med flagad mandel

Grädda ca 25-30 minuter på 200 grader (tills dom har fin färg)
Servera med en extra klick vaniljkräm!


3 kommentarer:

  1. Smaskens... som vanligt inne hos dej... man blir så frestad...

    hade bäst
    Kramens

    SvaraRadera
  2. Det såg riktigt smarrigt ut!
    ps: Nu har jag sett inbjudan :) Måste kolla med Micke och Emilia för vi brukar alltid fira med Micke och i år ville Annica vara med med sin kille så vi har inte bestämt var när eller hur. Du känner mig nu... framförhållning - vad är det?!
    Kramar

    SvaraRadera
  3. Din fråga gällande Björkdricka och tiden
    man får smaka sej fram
    olika björkar ger olika mycket smak
    och så beror de på hur stora/små bladen är
    Lycka till

    SvaraRadera