ca: 350g rabarber
1,5 msk socker
1 msk sirap
Kanel
Smör att steka i
1 sats Vaniljkräm
1 ägg
Smördeg, beroende på vilken sort du köper så måste du får ut 8 rundlar och lite deg över till att göra galler med.
Flagad mandel
Stek rabarberna med socker, sirap och lite kanel. de ska vara lite bitar kvar men mjuka.
Ta ett dricksglas som är lite större en formen (jag använder en silikonform, men går lika bra med en muffinsform i plåt) du ska baka dom i.
Tryck ut 8 rundlar i degen. Placera dem i formarna, försiktigt.
Skär smala remsor av degen för att kunna göra ett galler uppe på varje bakelse.
Fyll formarna med ½-1 msk vaniljkräm och sedan rabarber till den nästan är fylld och lägg över remsorna som ett galler.
Vispa ägget och pensla på gallret toppa med flagad mandel
Smaskens... som vanligt inne hos dej... man blir så frestad...
SvaraRaderahade bäst
Kramens
Det såg riktigt smarrigt ut!
SvaraRaderaps: Nu har jag sett inbjudan :) Måste kolla med Micke och Emilia för vi brukar alltid fira med Micke och i år ville Annica vara med med sin kille så vi har inte bestämt var när eller hur. Du känner mig nu... framförhållning - vad är det?!
Kramar
Din fråga gällande Björkdricka och tiden
SvaraRaderaman får smaka sej fram
olika björkar ger olika mycket smak
och så beror de på hur stora/små bladen är
Lycka till