tisdag 21 maj 2013

Enkel fisksoppa




För 4 personer.

Ingredienser
4 gula lökar
2 vitlöksklyfta
2 tsk olja
1förp. saffran eller 2 krm gurkmeja
2 krm paprika pulver
600 g fiskfilé 
2 fiskbuljong tärning
1 l vatten
400 g krossade tomater
2 dl kräftstjärtar
2 msk klippt persilja

Gör så här
Skala och hacka vitlöken och löken.
Fräs i olja i ca 2 minuter.
Tillsätt kryddorna och fräs ytterligare i 1 minut.

Häll på buljong, vatten och tomater.
Låt koka upp. Dra ner värmen så det små kokar.

Skär fisken i bitar och lägg i kastrullen.
Lägg i persilja.
Låt alltsammans koka på svag värme under lock tills fisken är klar, ca 10 minuter. Smaksätt mer om det behövs.

Servera med potatis.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar