fredag 24 januari 2020

Fläskytterfilé Italian style.



4-5 portioner
600 g fläskytterfilé
2 msk smör
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
Sås:
3 dl sky
1/2 dl chilisås
2 dl crème fraiche
1 msk konc kalvfond
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 msk vetemjöl
2 msk hackad färsk basilika

Topping:
2 mozzarellaostbollar à 125 g
50 g soltorkade tomater i olja
8 svarta oliver
1 dl pesto genovese
1 knippe basilikablad

Ugn 225°

Skiva fläskfilén och bryn skivorna i smör i en stekpanna. Salta och peppra. Lägg köttet åt sidan och skölj ur stekpannan. Tag tillvara på skyn.
Sås:
Blanda alla ingredienser utom basilika i en kastrull och koka upp under omrörning. Låt sjuda några minuter och tillsätt sedan basilikan.
Häll såsen i botten på en ugnsform. Lägg köttet i rader ovanpå. Sätt in i ugnen och värm ca 15 min.
Topping:
Skiva mozzarellaostarna och lägg skivorna att rinna av på hushållspapper.
Tag ut ugnsformen och stick ner osten mellan köttskivorna. Sätt in formen i ugnen ytterligare 4 min. Osten ska inte smälta ner för mycket i såsen.
Dela de soltorkade tomaterna i bitar. Garnera överst i formen med soltorkade tomater, oliver, pestoklickar och basilikablad. Servera med ris.



Receptet hittade jag i en Hemmet veckotidning, ändrade några få detaljer annars är det samma. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar