4-5 portioner
600 g fläskytterfilé
2 msk smör
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
Sås:
3 dl sky
1/2 dl chilisås
2 dl crème fraiche
1 msk konc kalvfond
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 msk vetemjöl
2 msk hackad färsk basilika
Topping:
2 mozzarellaostbollar à
125 g
50 g soltorkade tomater i olja
8 svarta oliver
1 dl pesto genovese
1 knippe basilikablad
Ugn 225°
Skiva fläskfilén och bryn skivorna i smör i en stekpanna.
Salta och peppra. Lägg köttet åt sidan och skölj ur stekpannan. Tag tillvara på
skyn.
Sås:
Blanda alla ingredienser utom basilika i en kastrull och
koka upp under omrörning. Låt sjuda några minuter och tillsätt sedan basilikan.
Häll såsen i botten på en ugnsform. Lägg köttet i rader
ovanpå. Sätt in i ugnen och värm ca 15 min.
Topping:
Skiva mozzarellaostarna och lägg skivorna att rinna av på
hushållspapper.
Tag ut ugnsformen och stick ner osten mellan köttskivorna.
Sätt in formen i ugnen ytterligare 4 min. Osten ska inte smälta ner för mycket
i såsen.
Dela de soltorkade tomaterna i bitar. Garnera överst i
formen med soltorkade tomater, oliver, pestoklickar och basilikablad. Servera
med ris.
Receptet hittade jag i en Hemmet veckotidning, ändrade några få detaljer annars är det samma.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar