tisdag 22 maj 2018

Nötpanerad lax




4 personer

4 portionsbitar laxfilé
salt, svartpeppar
1 msk senap
4 msk hackade nötter, jag valde jordnötter, hasselnötter, pistagenötter och cashewnötter
Sås:
1 1/2 dl crème fraiche
1-2 msk sweet chilisås
1 msk majonnäs
salt, svartpeppar

Servera med:
700 g delikatesspotatis
6 skivor bacon 
12 sparrisar 
En grönsallad

Sätt ugnen på 200 grader.
Krydda filéerna med salt och peppar.
Pensla på senap.
Doppa den senapspenslade sidan i nöthack.

Lägg laxen i en ugnsform och ställ in i ugn ca 12 minuter.

Rulla in två sparrisar i en skiva bacon och lägg i en ugnsform.
Ugnsbaka sparrisen samtidigt med laxen
Rör ihop såsen och servera till fisken tillsammans med kokt potatis och grönsallad och sparris.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar