tisdag 19 september 2017

Kokos-äppelkaka, gluten och laktosfri.


En gluten och laktosfri kaka som är riktigt saftig och god!
10-12 bitar
Till formen:
1 msk smör
1-2 msk riven kokos
1 msk socker

Smet:
1 dl potatismjöl
2 dl mandelmjöl
3 dl florsocker
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 dl riven kokos
150 g mjukt laktosfritt smör 
2 ägg
1 dl laktosfri vaniljyoghurt
Fyllning:
3 äpplen
Servera med laktosfri vaniljsås.
Sätt ugnen på 175°.
Pensla en bakform, 24 cm i diameter, med smält smör. Strö formen med kokos och socker.
Blanda potatismjöl, mandelmjöl, florsocker, vaniljsocker, bakpulver och riven kokos.
Tärna ner smöret och tryck ihop det till en smulig massa.
Tillsätt äggen, och sedan yoghurt.
Blanda väl och häll smeten i formen.
Skala och kärna ur äpplena och skiva dem tunt, tryck ner dem tätt i smeten.
Grädda kakan mitt i ugnen ca 30 -40 minuter.
Låt den svalna några minuter i formen innan du tar loss den från formen.

Servera kakan kall eller ljummen med vaniljsås.


11 kommentarer:

  1. Såg riktigt gott ut, tack för tipset skall helt klart prova detta! Bra inspo ☺️🌸

    SvaraRadera
  2. Svar
    1. Den blev riktigt bra, älskar hitta på och experimentera.

      Radera
  3. Men gud vad god den ser ut. 😍😍😍

    SvaraRadera
    Svar
    1. Äpple och kokos var en väldigt bra kombination.

      Radera
  4. Svar
    1. Familjen uppskattade den :) vaniljsås till var mitt i prick. :)

      Radera
  5. Svar
    1. Blev väldigt nöjd, svårt att få saftiga bakverk när det ska vara glutenfritt.

      Radera
  6. det såg gott ut! Vad fint du har lagt äpplena med :D

    SvaraRadera