Cirka 40 st
5 1/4 dl
mjöl
En nypa salt
1/2 tsk bikarbonat
150 gram smör, smält och avsvalnat
2 dl farinsocker
1 dl socker
1/4 tsk vaniljpulver
1 stort ägg
1 stor äggula
150 gram knappar av mörk choklad
150 gram knappar av mjölkchoklad
Smält smöret.
Sikta mjöl, salt och bikarbonat i en bunke.
Vispa samman det smälta smöret, farinsocker, socker och
vanilj.
Tillsätt ägg och äggula och vispa till en jämn smet.
Rör ned
mjölkblandningen och rör eller knåda till en deg.
Tillsätt chokladen och blanda tills jämnt fördelad.
Rulla lagom stora bollar (det blir 2-3 plåtar) och placera
på bakplåtspapper.
Se till att lämna
tillräckligt mellanrum mellan varje kaka eftersom de kommer sjunka ut i ugnen.
Grädda 10-13 minuter.
Kul att du är med i tävlingen. Lycka till!
SvaraRadera