Hallonrutor – ca 12 stora rutor (eller små munsbitar)
250 g smör
5 dl strösocker4,5 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
250 g hallon (frysta eller färska)
Garnering
Florsocker
Färska hallon
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret på medelvärme i en stor kastrull.
Ta kastrullen från värmen och rör ner sockret och äggen, ett i taget.
Blanda mjöl och vaniljsocker i en skål och rör ner i smeten.
Bred ut smeten i en långpanna eller form, (ca 25 x 30 cm) klädd med bakplåtspapper.
Strö över hallon och tryck ner dem lite i smeten.
Grädda mitt i ugnen i ca 30-40 minuter tills kakan fått fin färg.
Låt svalna, skär i rutor och pudra med florsocker.
Wow, det såg inte så svårt ut att kunna göra med barn! :) Tack för tipset! <3
SvaraRaderaDom är enkla och väldigt goda! :)
SvaraRadera