måndag 13 juni 2016

Jordgubbs och rabarberkompott med crunch och vaniljvisp

 

 
 
Ca 10 port.
 
Ingredienser till Jordgubbs- och rabarberkompott:
500 g rabarber
300 g jordgubbar
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
 
Jordgubbs- och rabarberkompott:
Skär rabarbern i centimeter stora bitar, dela jordgubbarna i stora bitar och lägg bitarna i en kastrull. Häll i socker och vaniljsockret.
Småkoka utan lock i 15-20 minuter och rör om lite då och då. Låt sedan kompotten svalna.
Ingredienser till Havrefras:
50 g smör
6 msk strösocker
4 dl havregryn
1 dl mandelspån
 
Havrefras:
Smält smör i en stekpanna, tillsätt socker och havregryn och rör om.
Rosta försiktigt till sockret smälter och havregrynen blir gyllenbruna.
Rör hela tiden så att det inte bränns. Häll över på fat och låt svalna.
 
Vaniljvisp
Citronmeliss
Flagad mandel
Lägg upp den kalla kompotten i portionsglas, toppa med crunch och vaniljvisp, flagad mandel och ett citronmelissblad.
Servera!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar