måndag 5 januari 2015

Stekt hälleflundra här serverad med en fräsch tomat och löksallad.

Eftersom vi fått förmånen att få hälleflundra av en kär vän till oss som fick napp så måste jag dela med mig av ännu ett gott recept på det!


4 port potatis, skalas och kokas.

600 g hälleflundra, skär i jämnstora portionsbitar
Smör 
Vetemjöl
Ströbröd
Salt och peppar

Tomatsallad
2-3 tomater, tunt skivade.
1 gul lök, tunt skivad.
Vinägrett

Vinägrett 
3 msk matolja 
1 msk vinäger
1 krm salt 

ett par tag med pepparkvarnen  

Koka potatisen, under tiden torka av fisken med hushållspapper.
Slå salt och peppar och vetemjöl i en 3 liters plastpåse, blanda runt och lägg i fiskbitarna. Vänd runt dem i mjöl- kryddblandningen.
Varva tomater och lök i en skål och slå över lite av vinägretten. Rör om lite då och då, kan med fördel stå några timmar.
Hetta upp en stekpanna med smöret och stek fiskbitarna i ca 2 minuter på varje sida när potatisen nästan är klara,

Servera fisken på med kokt potatis, tomat/löksallad och en fisksås. Jag valde en färdig dill och citronsås på flaska.


Och nedan ser ni Marcus med sin fångst! :) Imponerade och måste säga att den var otroligt god!


6 kommentarer:

  1. Inne och kikar i din blogg, så många härliga recept!! Nya fiskrätter är något jag letar efter nu och här var en del. Får kika vidare.

    Sätter ett litet tassavtryck efter mig. Är det ok att jag länkar till dig från min sida?

    Med vänlig hälsning Vicki

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej, kul med nya besökare. Självklart får du länka hit. Välkommen tillbaka.

      Radera