4 port potatis, skalas och kokas.
600 g hälleflundra, skär i jämnstora portionsbitar
600 g hälleflundra, skär i jämnstora portionsbitar
Smör
Vetemjöl
Ströbröd
Salt och peppar
Tomatsallad
2-3 tomater, tunt skivade.
1 gul lök, tunt skivad.
Vinägrett
Vinägrett
Ströbröd
Salt och peppar
Tomatsallad
2-3 tomater, tunt skivade.
1 gul lök, tunt skivad.
Vinägrett
Vinägrett
3 msk matolja
1 msk vinäger
1 krm salt
ett par tag med pepparkvarnen
Koka potatisen, under tiden torka av fisken med hushållspapper.
Slå salt och peppar och vetemjöl i en 3 liters plastpåse, blanda runt och lägg i fiskbitarna. Vänd runt dem i mjöl- kryddblandningen.
Varva tomater och lök i en skål och slå över lite av vinägretten. Rör om lite då och då, kan med fördel stå några timmar.
Varva tomater och lök i en skål och slå över lite av vinägretten. Rör om lite då och då, kan med fördel stå några timmar.
Hetta upp en stekpanna med smöret och stek fiskbitarna i ca 2 minuter på varje sida när potatisen nästan är klara,
Servera fisken på med kokt potatis, tomat/löksallad och en fisksås. Jag valde en färdig dill och citronsås på flaska.
Och nedan ser ni Marcus med sin fångst! :) Imponerade och måste säga att den var otroligt god!
det såg riktigt gott ut
SvaraRaderaEnkelt och gott att tillaga.
RaderaInne och kikar i din blogg, så många härliga recept!! Nya fiskrätter är något jag letar efter nu och här var en del. Får kika vidare.
SvaraRaderaSätter ett litet tassavtryck efter mig. Är det ok att jag länkar till dig från min sida?
Med vänlig hälsning Vicki
Hej, kul med nya besökare. Självklart får du länka hit. Välkommen tillbaka.
RaderaSååå gott!!
SvaraRaderaJa det var riktigt smarrigt.
Radera