onsdag 17 december 2014

Rotsaker och kyckling med en apelsin touch!


Dressing
Saft av ½ apelsin (ca 2 msk apelsinsaft)
1 msk olja
2 tsk kinesisk soja
2 msk honung
 
Kyckling
4 kycklingklubbor
1 msk olja
salt och peppar
 
Rotfrukter
3 morötter
3 palsternackor
400 g potatis
några droppar  olja
 
Sås
persilja
1 1/2 dl gräddfil
1/2 dl chilisås eller ketchup
1 msk senap
 
Sätt ugnen på 200°C varmluft. ca 225 grader vanlig ugn.
Dressing: Pressa saften ur apelsinen och blanda den med olja, soja och honung.
Kyckling: Pensla kycklingklubborna runt med lite dressing, krydda med salt och peppar.
Lägg dem i en ugnsform och stek dem ca 10 minuter. Ta ut och ringla över dressingen, spara lite till rotsakerna.
Rotfrukter: Skala morötter, palsternackor och lök, skär dem och potatisen i klyftor. Lägg dem i en ugnsform och blanda med olja, salt och peppar. Ringla över lite dressing. Sätt in formen mitt i ugnen ca 30 minuter ihop med formen med kycklingen.
Sås: Hacka lite persilja. Blanda gräddfilen med chilisås, senap. Smaka av med salt och peppar.
Servera kycklingen med rotfrukter och sås. Garnera med en apelsinskiva och strö över lite persilja.

 

1 kommentar: