Dressing
Saft av ½ apelsin (ca 2 msk apelsinsaft)
1 msk olja
2 tsk kinesisk soja
2 msk honung
Kyckling
4 kycklingklubbor
1 msk olja
salt och peppar
Rotfrukter
3 morötter
3 palsternackor
400 g potatis
några droppar olja
Sås
persilja
1 1/2 dl gräddfil
1/2 dl chilisås eller ketchup
1 msk senap
Sätt ugnen på 200°C varmluft. ca 225 grader vanlig ugn.
Dressing: Pressa saften ur apelsinen och blanda den med olja, soja och
honung.
Kyckling: Pensla kycklingklubborna runt med lite dressing, krydda med salt
och peppar.
Lägg dem i en ugnsform och stek dem ca 10 minuter. Ta ut och ringla över
dressingen, spara lite till rotsakerna.
Rotfrukter: Skala morötter, palsternackor och lök, skär dem och potatisen i
klyftor. Lägg dem i en ugnsform och blanda med olja, salt och peppar. Ringla
över lite dressing. Sätt in formen mitt i ugnen ca 30 minuter ihop med formen
med kycklingen.
Sås: Hacka lite persilja. Blanda gräddfilen med chilisås, senap. Smaka av
med salt och peppar.
Servera kycklingen med rotfrukter och sås. Garnera med en apelsinskiva
och strö över lite persilja.
Ser gott ut!!
SvaraRaderaKram