4 Portioner.
350 gr ärter majs och paprika, djupfryst.
4 port makaroner (280 g)
1 gul lök
1 tsk olja
240 g rökt skinka
Äggstanning:
4 ägg
4 dl mjölk
2 dl crème fraiche
1 tsk oregano
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 dl riven ost
Sallad:
2 tomater
5 cm gurka
1 tsk vinäger
1/2 msk olivolja
65-70 g blandad sallad
Så här gör du
Sätt ugnen på 225°C.
Koka makaronerna enligt anvisningen på förpackningen, 5 minuter innan det
är klart slå i de djupfrusna grönsakerna. Låt rinna av i ett durkslag.
Skala och hacka löken. Stek den i oljan i en stekpanna.
Strimla skinkan.
Blanda grönsaksmakaroner, lök och skinka i en ugnssäker form.
Äggstanning: Vispa ihop ägg, mjölk, crème fraiche, oregano, salt och
peppar. Häll den över makaronerna och strö över osten.
Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter.
Spenatsallad: Tärna tomaterna och gurkan och blanda med vinäger och olivolja. Smaka av
med salt och peppar. Vänd ner salladen.
Servera makaronipuddingen med salladen.
såg gott ut
SvaraRaderaEnkelt och gott, testa gärna ... perfekt att frysa i matlådor med :)
RaderaKram