måndag 24 november 2014

Makaronipuddingen med grönsaker och skinka.


4 Portioner.
350 gr ärter majs och paprika, djupfryst.
4 port makaroner (280 g)
1 gul lök
1 tsk olja
240 g rökt skinka
Äggstanning:
4 ägg
4 dl mjölk
2 dl crème fraiche
1 tsk oregano
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 dl riven ost
Sallad:
2 tomater
5 cm gurka
1 tsk vinäger
1/2 msk olivolja
65-70 g blandad sallad
Så här gör du
 
Sätt ugnen på 225°C.
Koka makaronerna enligt anvisningen på förpackningen, 5 minuter innan det är klart slå i de djupfrusna grönsakerna. Låt rinna av i ett durkslag.
Skala och hacka löken. Stek den i oljan i en stekpanna.
Strimla skinkan.
Blanda grönsaksmakaroner, lök och skinka i en ugnssäker form.
Äggstanning: Vispa ihop ägg, mjölk, crème fraiche, oregano, salt och peppar. Häll den över makaronerna och strö över osten. 
Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter.
Spenatsallad: Tärna tomaterna och gurkan och blanda med vinäger och olivolja. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner salladen.

Servera makaronipuddingen med salladen.




2 kommentarer:

  1. Svar
    1. Enkelt och gott, testa gärna ... perfekt att frysa i matlådor med :)
      Kram

      Radera