tisdag 25 november 2014

Älgfärsbiff med svampsås


4 port.
800 g potatis
 
Pannbiff
600 g älgfärs
1/2 tsk salt
2 krm peppar
1 msk senap gärna dijon
1/2 dl vatten
smör
 
Svampsås
1 gul lök
250 g champinjoner
1 msk smör
1 msk balsamvinäger
1 msk vetemjöl
2 dl mjölk
1 dl crème fraiche
1 msk soja
salt och peppar
 
3 morötter, 
Skala och koka potatisen.
 
Pannbiff: Blanda färsen med salt, peppar, senap och vatten.
Forma till platta pannbiffar.
Stek i smöret ca 5 minuter på varje sida. Vänd då och då.
 
Sås: Skala och hacka löken.
Kvarta champinjonerna. Bryn löken och champinjonerna i hälften av smöret i en stekpanna.
Ta av pannan i från värmen och häll över vinägern.
Lägg över allt i en kastrull.
Pudra över mjölet och vänd runt.
Tillsätt mjölk, crème fraiche och soja och låt sjuda under omrörning tills såsen tjocknar.
Smaka av med salt och peppar.
 
Skala morötterna och dela den i slantar, koka dem med en klick smör och salt, de ska inte vara helt genomkokta utan lite "tuggmotstånd" ska vara kvar.

Servera dem med pannbiffarna, sås och potatis.

4 kommentarer:

  1. Det blev väldigt gott, kan rekommendera det :)
    Kram Maya

    SvaraRadera
  2. det där ser gott ut, du kanske får bjuda på nått när jag tittar förbi :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja vi får väl se när du kommer vad som kan vankas :)

      Radera