Portioner: 4
800 g Potatis
2 morötter
2 gula lökar
2 äpplen
ca 1 kg kronhjortstek (högrev går utmärkt)
1 msk smör eller margarin
1½ msk viltfond (Bongs)
5 dl vatten
1 msk svartvinbärsgelé
1 dl grädde (matlagningsgrädde går utmärkt)
flingsalt
svartpeppar
1 l svamp (1 liter motsvarar ca 300 g)
2 rödlökar
½ kruka persilja
2 msk smör
Skala och skär morötter och lök i tärningar.
Skala, kärna ur och skär äpplena i tärningar.
Bryn köttet i matfettet i en gryta.
Tillsätt grönsakerna och bryn ytterligare några minuter.
Slå i fond och vatten.
Koka sakta under
lock ca 1 1/2 timme eller tills köttet är mört.
Ta upp köttet ur grytan. Mixa grönsaker och äpple med buljongen. Smaksätt
med en gelé, salt och peppar. Avsluta med 1 dl grädde. låt koka upp. Dra åt sidan.
Skiva köttet och lägg tillbaka det i såsen. Lägg på locket och håll kött
och sås varmt.
Rensa och dela svampen. Skala löken och skär den i fina klyftor. Hacka
persiljan grovt.
Stek svamp och lök i smöret, krydda med salt och peppar.
Tillsätt persiljan. Lägg svampblandningen på köttet i grytan.
Servera kött, sås och svamp med potatis.
man blir ju hungrig här :)
SvaraRaderaMmm…så gott!! Tack för inspiration och recept!
SvaraRaderaVad gäller glutenfria lussebullar tänkte jag ge mig på ett försök såsmåningom. Vi får väl se hur det går:-)
Kram Cecce