fredag 21 november 2014

Grönpepparsås

En gudomligt god grönpepparsås, inte nyttig men god.



4 port
1 msk grönpepparkorn, torkade.
3 dl vispgrädde
2 msk kalvfond (Bong)
1 liten fint hackad gul lök
1 klick smör

Hetta upp smöret i en kastrull och lägg i den finhackade löken.
Löken ska bli genomskinlig sen slår du på 3 dl vispgrädde, 2 msk kalvfond och 1 msk grönpeppar
Låt små puttra ca 25 min, smaka av i fall ni behöver med salt. Använd gärna en tjockbottnad kastrull så bränner det inte vid så lätt.

Jag serverade denna underbara sås till en potatisgratäng och älgkött. Men det passar lika bra till en fläskfilé, pannbiff eller liknande.


4 kommentarer:

  1. Allt behöver inte vara nyttigt:-)
    Låter supersmarrigt! Tack för tipset:-)

    Må så gott!

    Kram Cecce

    SvaraRadera
    Svar
    1. Blev väldigt nöjd med den, kommentera gärna om du provar den med vad du tyckte :)
      Kram Maya

      Radera
  2. hur kommer det sig att det som är onyttigt är så himlans gott :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, ja du det skulle jag med vilja veta :)
      Kram på dig!

      Radera

Skriv gärna en rad och gör mig glad!
Spamm, anonyma och reklam kommentarer gör sig icke besvär. De plockas bort!