4 port
1 msk grönpepparkorn, torkade.
3 dl vispgrädde
2 msk kalvfond (Bong)
1 liten fint hackad gul lök
1 klick smör
Hetta upp smöret i en kastrull och lägg i den finhackade löken.
Löken ska bli genomskinlig sen slår du på 3 dl vispgrädde, 2 msk kalvfond och 1 msk grönpeppar
Låt små puttra ca 25 min, smaka av i fall ni behöver med salt. Använd gärna en tjockbottnad kastrull så bränner det inte vid så lätt.
Jag serverade denna underbara sås till en potatisgratäng och älgkött. Men det passar lika bra till en fläskfilé, pannbiff eller liknande.
Allt behöver inte vara nyttigt:-)
SvaraRaderaLåter supersmarrigt! Tack för tipset:-)
Må så gott!
Kram Cecce
Blev väldigt nöjd med den, kommentera gärna om du provar den med vad du tyckte :)
RaderaKram Maya
hur kommer det sig att det som är onyttigt är så himlans gott :)
SvaraRaderaHaha, ja du det skulle jag med vilja veta :)
RaderaKram på dig!