torsdag 6 juni 2013

Skånsk äggakaga på mormors vis


4 Port

8 ägg 
4,5 dl  vetemjöl   
2 msk  strösocker 
0,5 msk  salt 
8 dl  mjölk 
smör, till stekning
Vispa ihop ägg, mjöl, socker och salt.
Tillsätt mjölken och vispa till en slät smet.
Lägg en klick smör i en stekpanna och häll 1/4 av smeten. Eller all smet slås i en stor stekpanna
Grädda på medelhög värme i ca 10 minuter.
Arbeta hela tiden den stelnande smeten in mot mitten på pannan tills hela äggakagan har stelnat.
Ta en stor tallrik eller ett grytlock och vänd kakan.
Stek i ytterligare 2–3 minuter.

Servera äggakagan toppad med stekt Lunchkorv som delats i 4 bitar och lingonsylt.

Så enkelt och gott!

Ni har väl inte missat den nya sidan? Middagshjälpen.se

2 kommentarer:

  1. Såg ju ut som en lagom bastant frukost i min smak...häpp...tackar för receptet :)

    Ha de bäst.

    SvaraRadera
  2. Jag säger bara: MUMS!!! :-P
    sv:
    Ja, jag kunde lätt vänja mig vid att ha alla veckor så här. :-)
    Hade en alldeles utmärkt nationaldag, hoppas du hade detsamma!

    SvaraRadera