4 Port
8 ägg
4,5 dl vetemjöl
2 msk strösocker
0,5 msk salt
8 dl mjölk
smör, till stekning
Vispa ihop ägg, mjöl, socker och salt.
Tillsätt mjölken och vispa till en slät smet.
Lägg en klick smör i en stekpanna och häll 1/4 av smeten. Eller all smet
slås i en stor stekpanna
Grädda på medelhög värme i ca 10 minuter.
Arbeta hela tiden den stelnande smeten in mot mitten på pannan tills hela
äggakagan har stelnat.
Ta en stor tallrik eller ett grytlock och vänd kakan.
Stek i ytterligare 2–3 minuter.
Servera äggakagan toppad med stekt Lunchkorv som delats i 4 bitar och lingonsylt.
Så enkelt och gott!
Ni har väl inte missat den nya sidan? Middagshjälpen.se
Såg ju ut som en lagom bastant frukost i min smak...häpp...tackar för receptet :)
SvaraRaderaHa de bäst.
Jag säger bara: MUMS!!! :-P
SvaraRaderasv:
Ja, jag kunde lätt vänja mig vid att ha alla veckor så här. :-)
Hade en alldeles utmärkt nationaldag, hoppas du hade detsamma!