tisdag 12 mars 2013

Under ytan alá Petra



4 port
Ingredienser:
1 "bågad falukorv", ca 600-700 g.
2 gula lökar i klyftor
4 tomater i klyftor
1 liten burk majs (ca 100gr)
Ost i skivor, strimlade
2 msk senap
2 msk tomat puré
200g champinjoner, färska, frusna eller på burk
Piffi all krydda
Kryddgrönt


Gör snitt med jämna mellanrum i falukorven och lägg senap och tomatpuré samt en skiva ost i varje snitt. Ta hjälp av en smörkniv så det blir "geggigt" emellan.

Sen lägg lök, champinjoner, färska tomater, majs och mera ost runt om och i mitten av falukorven.
Krydda med piffi-all-krydda och ringla lite olja över.
Och på toppen lite grönt, tex. Persilja.

In i ugnen i 200 grader, ca 40 minuter.
Servera med pasta, mos eller ris.

Innan ugnen.

Tack finaste Petra för receptet! ♥ Det var super smarrigt!

4 kommentarer:

  1. Låter mumsigt. Borde funka med kycklingkorv också :)

    SvaraRadera
  2. detta är suvve, ska göra det i helgen tack hällsa Petra

    SvaraRadera
  3. Måste den verkligen vara bågad?;)

    SvaraRadera
  4. Kikar in och önskar dig en trevlig helg :)

    SvaraRadera