söndag 4 mars 2012

Smördegsinbakad kycklingfilé



4 personer

4 kycklingfiléer
5 smördegsplattor 
150 g philadelphiaost
1 vitlöksklyfta
ett knippe färsk basilika
1 ägg
4 Soltorkade tomater
8 Svarta oliver
Smör till stekning


Gör såhär:
Mosa ihop philadelphiaost, pressad vitlök, strimlad soltorkade tomater, skivade oliver och hackad basilika.
Stek kycklingfiléerna på högvärme.
Salta och peppra.
Filéerna ska endast få en fin yta, inte bli genomstekta!
Skär ett djupt snitt längsgående varje kycklingfile och fyll dem med ostsröran.
Kavla ut 4 av smördegsplattorna och slå in kycklingfiléerna i varsitt litet paket.
5 plattan användarna man att skära remsor och garnera med... 
Lägg i en form och pendla med uppvispat ägg.
Grädda i ugnen på 200 grader i ca 25 min.
Servera med en god sallad.


15 kommentarer:

  1. Åhh tack!
    Ser gott ut. måste jag testa
    kram

    SvaraRadera
  2. Ser ju faktiskt riktigt gott ut!!!!
    /Helena

    SvaraRadera
  3. Åh, det blev jag sugen på att testa!

    SvaraRadera
  4. Mmm, skulle gärna smaka:-P! Vilken fin blogg du har, hittade hit via en annan. Kikar in igen!

    SvaraRadera
  5. vad kul att du tittat in hos mig. Ja recepten är bra =) Hoppas du kikar in igen =)

    SvaraRadera
  6. MUMS,, denna rätt lät riktigt, riktigt god. Ska testas nån gång, då vi verkligen älskar kycklingfilé här hemma.

    Hugaligen vilken influensa-pärs du har åkt på igen.. :-(
    Har du testat en kopp riktigt hett thé med en skvätt whiskey i och sen ett hett bad. Så, du svettas ut skiten.
    Det drickbara är vidrigt att dricka, i alla fall whiskeyn, men det HJÄLPER.

    Krya på dig och en kram sänds från mig till dig.. // Annelie

    SvaraRadera
  7. Tyvärr funkar inte det eftersom jag har en dotter med som INTE sover middag. ANnars hade jag självklart sovit på dagen.

    SvaraRadera
  8. Det där ser riktigt mums ut!
    Hoppas du mår bättre idag!

    SvaraRadera
  9. Ser riktigt gott och lyxigt ut:)!
    Önskar en fin måndag!
    Kram S.

    SvaraRadera
  10. åh så gott det ser ut.Ska testas i helgen på Fredag när min Fostermamma kommer på besök.Programmet....har inte testat än men ska.Fixar jag det inte så hojtar jag till;o) Puss min vän

    SvaraRadera
  11. Mmmmmm så gott det låter!!

    Jaså är det med päronsmak man ska testa?? Måste se om jag hittar det då! :)

    Kram

    SvaraRadera
  12. Smördegsimbakat tycker jag ser så roligt ut, kul att göra det med en kyckling med! Det borde man prova :D

    SvaraRadera
  13. men gud va gott !
    Ja har aldrig vågat mig på att baka in något alls, men det måste det bli ändring på :)
    Mums !!

    SvaraRadera
  14. Hej Maya!
    hittade detta recept när jag googlade recept till min födelsedag! Detta ska jag lätt göra! hoppas allt är bra med dig och er!?
    Ha det bra! Kram Malin

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Malin,
      Det har varit tufft här och det är, läs på min och Natalies blogg så förstår du!
      Hur har ni det själva, så länge sedan vi sågs!
      Receptet hittade jag på när jag inte kom på vad jag skulle göra med kycklingen ... blir så trött på att äta samma vanliga gamla recept :))
      Det blev en hit här :)
      Ha det bäst fina du!
      Kram ♥

      Radera