söndag 18 mars 2012

Balsamvinäger rostad potatis



Ingredienser:
2 msk oliv-eller rapsolja
900g små potatis, delas i fjärdedelar
1 msk finhackad gul lök
6 vitlöksklyftor, hackade
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad rosmarin
1/8 tsk riven muskotnöt
½ dl balsamvinäger
3/4 tsk salt
1/4 tsk peppar

Gör så här:
Ta en stor nonstick stekpanna, värm olja på medelhög värme. Tillsätt potatis, lök och vitlök, rör om. Tillsätt timjan, rosmarin och muskot.
Koka och rör om 2-3 minuter eller tills potatisen är lite brynt
Lägg över på en braspanna.
Grädda i 200 grader i 25-30 minuter eller tills potatisen är gyllene.
Tillsätt vinäger, salt och peppar, rör om ordentligt.
Grädda 5-8 minuter till eller tills potatisen är mjuka.
Servera till kött eller fågel!
Mums!


1 kommentar:

  1. Åh, det lät ju fantastiskt gott !!
    Idag står tydligen tacos på menyn, men jag tror bestämt att jag ska överraska C med "fin middag" mitt i veckan och då ska jag testa detta !!
    Kram

    SvaraRadera