söndag 18 mars 2012

Sparris med balsamicosås tomater


4 portioner.
300 g sparris
2 tsk extra virgin olivolja
1 förp coctail tomater, halverade
1 msk lök, finhackad
½ msk vitlök, finhackad
2 msk balsamvinäger
¼ tsk salt
3 msk fetaost, smulad
½ tsk svartpeppar grovmald

Koka sparrisen i kokande vatten 2 minuter.
Låt rinna av.
Halstra tomater i ugnen tills de får färg.
Samtidigt hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs lök och vitlök i 5 minuter. Rör i vinäger, koka 3 minuter. Lägg i tomater i grytan och rör om.
Tillsätt salt.
Lägg sparris på en tallrik, toppa med tomat blandning. Strö över fetaost och peppar.
Ljuvligt gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar