söndag 18 mars 2012

Gelé med jordgubbs Parfait



4-6 port

Ingredienser:
58cl Önos jordgubbssaft (1 flaska)
Gelatinblad eller pulver, följanvisningarna på paketet hur mycket du behöver.
2,5 dl skivade jordgubbar
3-4 dl vispgrädde
Jordgubbar att dekorera med.

Gör så här:
Gör gelé på saften.
Ställ åt sidan ca 2dl av gelén
Tillsätt jordgubbar i resten av gelén, skeda upp i 4 till 6 glas. Kyl glasen med gelen lutandes på en vinkel tills Gelén är stelnad.
(Lättast är att ställa dem i en brödform så de lutar på kanten)
Undertiden vispa vispgrädden, blanda den kalla gelén du sparade med 2 dl grädde.
Lägg i blandningen i glasen där gelén finns. Toppa med vispad grädde och garnera med jordgubbar!

Rysligt gott :))))
Receptet hittade jag på en amerikansk blogg! Lorraine har massor med underbara recept och hennes blogg är verkligen en trevlig blogg att läsa! Kika in du med HÄR!
Tyvärr har vi inte ingredienser dom använder men jag tog hjälp av mina amerikanska vänner och hittade ersättningar :) So thank you Laurie and Amanda for all your help!  ♥ The result was splendid, really yummy
And thak you Lorraine for sharing her wonderful recipe!


5 kommentarer:

  1. Hej Mariann, jag var på Eko i Fjälkinge idag och där fanns det flera olika jell-o förpackningar med olika smaker, faktiskt fanns det en hel "Amerika" hylla, bara ett tips :)

    SvaraRadera
  2. Pulver jello finns att köpa i många olika smaker. Finns i många utländska affärer.Något som används flitigt här hemma eftersom Matts fick upp smaklökarna på det när han bodde i USA. Såg himla gott ut det där men det gör det ju alltid hos dig.
    Kram Nette

    SvaraRadera
  3. Tack söta du! :)
    Ja jag försöker få till mysiga fredagar.
    Kram

    SvaraRadera
  4. Det där såg väldigt gott ut!
    ska försöka spara och prova till helgen=)

    Ha en trevlig måndag!

    SvaraRadera