tisdag 11 oktober 2011

Kyckling- och majssoppa


Detta är nog Natalies favorit soppa!
Snabb, mättande och god soppa

4 pers
Ingredienser:
100 g finhackad gul lök
2 klyftor vitlök, pressade
2 röda paprikor i bitar
2 msk olivolja
500 g kycklingfilé i bitar
1 l vatten
2 hönsbuljongtärningar
250 g pasta skruvar gärna Barilla
2-3 dl konserverade majskorn
2 dl crème fraiche
25 g parmesan i bit (tex Grana padano)
Torkad basilika

Gör så här:

Bryn kycklingen i lite oljan i en gryta.
Salta och peppra.
Kycklingköttet behöver inte vara genomstekt.
Ta upp och lägg i en skål så länge.
Fräs gul lök, vitlök och paprikabitar i lite olja i en stor kastrull.
Tillsätt vatten och buljongtärningar till kastrullen.

Låt soppan koka upp och tillsätt därefter pastan.
Koka soppan i 5 minuter och tillsätt kyckling, majs och crème fraiche.
Låt soppan koka i ytterligare 5 minuter. 

Slå upp i skålar och riv över lite ost och basilika.


5 kommentarer:

  1. Mmm så gott det verkar, förstår om hon har denna mumsiga soppa som favorit!:D Så gott med soppor på hösten:)

    Ha en fin vecka!:)

    Kraam Izabell

    SvaraRadera
  2. Men älskade vännen.. så mkt gott.... Kan jag inte få bo hos dig en vecka!!!

    SvaraRadera
  3. är det du som tar fotona me´?Helt underbara kort .De är jättefina
    Tack för receptet på medelhavsmaten.Ska testas i helgen.Nammi

    SvaraRadera
  4. tack...ska kolla sidan...saken e den bara att jag älskar rosor;o)men tradigt om det är svårläst.Jag e inte så hej på det här me datorer och vet inte hur jag bytar....rädd att allt ska bli helt fel om jag "klyddar"

    SvaraRadera
  5. Ytterligare ett recept som ska testas :)

    Ser jättegott ut!

    SvaraRadera