onsdag 29 september 2010

Kiwi marmelad



Så enkelt att göra god marmelad alldeles själv :) Även gott som tårtfyllning.

Ingredienser:
500 gr kiwi
1 citron
5 dl socker

Beskrivning
Dela kiwifrukterna och gröp ur dem, dela bitarna om de är stora.

Borsta citronen i varmt vatten.
Skala av skalet på halva citronen, skär det i väldigt smala strimmlor.
Pressa citronen slå det i en kastrull ihop med kiwibitarna.

Koka i ca 5 minuter tills kiwin är mjuk.

Tillsätt socker och rör ordentligt tills det löst sig.
Tillsätt citronstrimmlorna, koka kraftigt utan lock i ca 10 minuter.

Ta av grytan från värmen och ta bort eventuellt skum.

Ös upp i rena varma glasburkar, ända upp till kanten, sätt på locket omedelbart.
Förvara det svalt.

3 kommentarer:

  1. Alla foton från resan Torsby till Morokulien Borta !!!!!!!!!!
    Ja den oförsiktige har varit framme och tagit bort alla foton från resan från Torsby till Morokulien.
    Korten från Torsby och omnejd finns kvar,
    Sååååååå ni får hålla tillgodo med dom bilderna som läggs opp. Jag tar väl en del nya vid tillfälle.
    Vi har planerat en ny resa lika dan som i år så ni får bilder senare nästa år (skrattar )
    Det är inte lätt at få stroke och vara lite virrig.

    Janne Admin

    SvaraRadera
  2. Jag som inte är någon marmeladälskare blev plötsligt sugen. :D
    Det låter friskt och gott. :)

    SvaraRadera
  3. mumma lät inte så dumt....tips! sät burken upp o ner o förvare den så så håller sylt/marmelad ännu längre=)
    ologgad Ejris

    SvaraRadera