tisdag 28 september 2010

Jordgubbskräm


Förläng sommaren lite... ljuvligt med jordgubbar!
För: 4 personer
Tillagningstid: 20 minuter


Detta är bara så gott! Älskar hemmakokt kräm!


Ingredienser
750-1000 g färska jordgubbar
1 1/2 dl vatten
3 msk strösocker
2-3 msk maizena elr potatismjöl

Beskrivning:
Skölj och snoppa jordgubbarna. Koka dem mjuka 2-3 minuter i vatten. OBS inte för länge för då kokar bären helt sönder! Smaka av med socker.
 (Går bra med djupfrysta med om man inte får tag i färska )
Rör ut majsstärkelsen i vatten. Häll redningen i krämen under omrörning. Koka krämen i en minut.
Ta av och låt svalna och avnjuten med gräddmjölk!


5 kommentarer:

  1. Tävlig ! Vem är skådespelaren som eftersöks? Det är en Han Tyskfödd varit med i fyra filmer.
    Ledtrådar: 53 född 65 gillar att ta ut svängarna !!

    SvaraRadera
  2. *MUMMA* saknar sommaren redan HUA MEJ denna vinter kommerbli låååååååång............

    SvaraRadera
  3. Oj så gott med jordgubbskräm, det både smakar och doftar sommar. Passar bra så här i September.
    Tack för titten hos mig,
    Kram Mita!

    SvaraRadera
  4. Kräm är supergott, just nu äppelkräm som bäst!

    SvaraRadera