onsdag 31 mars 2010

Mintpärontårta



Bild: Ralph Månsson

Mintpärontårta
För 8 personer.


Chokladtårta med mintpäron ger en spännande smak.
Jag hittade den på Matklubben där ullac lagt upp den.


Ingredienser
100 g smör eller margarin
100 g mintchokladplattor, typ After eight
2 ägg
2 dl socker
1 dl maizenamjöl
3 msk kakaopulver

Mintpäron:
4 fasta päron
2 dl vatten
1½ dl socker
1 citron
1 knippa färsk mynta
Några droppar grön karamellfärg

Garnering:
1½ dl vispgrädde
Mintchokladplattor, After eight



Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj en rund bakform, ca 22 cm i diameter och mjöla den med maizenamjöl.
Smält matfettet på svag värme och lägg ner mintchokladen. Rör om tills chokladen smält och ta från värmen.
Tillsätt äggen och sockret, rör smeten slät.
Sikta sist ner maizenamjölet och kakaopulvret, rör smeten slät.
Bre ut smeten jämnt i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter. Låt kakan kallna i formen.
Häll vattnet och sockret till mintpäronen i en kastrull.
Tvätt citronen väl och skala av det yttersta gula på skalet och lägg ner i kastrullen.
Pressa ner all saft från citronen, lägg i myntan och droppa ner lite karamellfärg. Koka upp lagen och låt sjuda i några minuter.
Skala, klyfta och kärna ur päronen. Ta upp myntan ur lagen.
Lägg ner päronen och låt dem sjuda tills de känns mjuka utan att gå sönder, ca 10 minuter.
Dra kastrullen från värmen och ställ att kallna.
Lossa den kalla kakan ur formen.
Vispa grädden. Häll upp päronklyftorna att rinna av.
Lägg päronklyftorna jämnt över kakbottnen, spara några.
Klicka över vispad grädde och garnera med de sista päronklyftorna och delade mintplattor.


1 kommentar:

  1. Åh så god den såg ut! Nu har jag iaf hittat hit! ;) Kram

    SvaraRadera