fredag 17 januari 2020

Indisk inspirerad fisksoppa.




4 port.
1 msk riven färsk ingefära
1 tsk sambal oelek
1 msk olja
2 vitlöksklyftor
1/2 msk curry
2 tsk tomatpuré
1 tsk salt
400 ml kokosmjölk
2,5 dl matlagningsgrädde
0,5 dl vatten
ca 600 g torsk- eller sejfilé
1 lime
1 msk olja
salt och peppar
2 pak choi
1 dl cashewnötter

Gör så här:
Tina fisken.
Skala och riv ingefäran.
Fräs sambal i oljan i en stor kastrull. Pressa ner vitlök och rör i ingefära, curry, tomatpuré, salt, vatten, matlagningsgrädde och kokosmjölk.
Koka upp under omrörning och sjud ca 5 minuter under lock.

Skär fisken i bitar och lägg ner dem i kastrullen och sjud i ca 5 minuter.
Smaka av med salt och peppar.

Dela limen.
Pressa limen och blanda med oljan.
Krydda med salt och peppar.
Ansa och skiva pak choi och blanda med dressingen.

Toppa med pak choi, nötter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar