1 gula lökar
350g små färska champinjoner
1 paket bacon
8 bitar soltorkade tomater i olja
800g fläskfilé eller fläskytterfilé
5 dl grädde
2 tsk majsstärkelse
1 tsk äppelcidervinäger
salt, peppar
Tillbehör:
4 port ris
Sallad
Hacka löken till stora bitar och stek den på medelvärme i
smör tills den mjuknat. Lägg i en skål.
Borsta champinjonerna rena och skär dem till kvartar.
Stek i en torr panna och ha ner en klick smör på slutet när
de börjar torka till. Smaka av med salt och peppar. Lägg i skålen med den
stekta löken.
Stek baconet och lyft ur det ur stekpannan innan det är helt
färdigt (annars blir det för knaprigt i ugnen). Låt det svalna och skär det
sedan till strimlor. Blanda med löken och champinjonerna samt strimlade, soltorkade
tomater.
Putsa och skiva fläskfilén eller fläskytterfilén till 1,5
centimeter tjocka skivor. Stek dem hastigt på båda sidor i en riktigt het panna
i baconfettet (max 1 minut per sida). Dra över ett varv peppar och lite salt.
Rada upp köttet snyggt i en ugnssäker form. Fördela ut allt
innehåll från skålen över köttet och runt om.
Blanda grädde, majsstärkelse, äppelcidervinäger och salt och
peppar i en skål och slå det över köttet.
Ställ in i ugnen på 225°C i cirka 20-25 minuter. Kolla så
att grädden tjocknat och att köttet är klart. Lägg över ett ark aluminiumfolie
om det börjar bli bränt på toppen.
Servera med ris och sallad.
Smaklig
spis!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar