Botten:
250 gram kavring
100 gram smält smör
Fyllning:
5
gelatinblad
400 gram naturell philadelphiaost original
3 dl creme
fraiche 34 %
1 rödlök finhackad
1 burk med röd kaviar / stenbitsrom
1 burk handskalade räkor i lake 280 g (ICA)
1 msk finhackad färsk dill
Salt
Peppar
Dekorera med ägg räkor dill eller lite vad du tycker passar
fint.
Görså här :
Mixa brödet i mixer – går bra med stavmixer- smält smöret i
en kastrull och blanda i brödsmulorna.
Rör tills det blir lite degigt, fördela ut i en form med
avtagbara kanter (cirka 24 cm) platta till och ställ kallt.
Lägg sedan gelatinbladen i kallt vatten i cirka 5 minuter.
Rör du ihop crème fraiche, Philadelphia ost, den finhackade
löken (en halv om det är en större lök) och hacka räkorna. Spara några att
garnera med.
Rör ner detta i crème fraiche smeten, och vänd sedan ner
finhackad dill och romen.
Smaka av med salt och peppar.
Krama ur vattnet ur gelatinbladen och smält på svag svag
värme – tills alla har smält samman.
Vänd ner och rör om i smeten tills de är väl blandat.
Fyll på smeten över kavringsbotten och ställ kallt över
natten.
Dekorera innan servering med räkor, ägg och dill.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar