tisdag 3 juli 2018

Räktårta




Botten:
250 gram kavring
100 gram smält smör

Fyllning:
5 gelatinblad
400 gram naturell philadelphiaost original
3 dl creme fraiche 34 %
1 rödlök finhackad
1 burk med röd kaviar / stenbitsrom
1 burk handskalade räkor i lake 280 g (ICA)
1 msk finhackad färsk dill
Salt

Peppar

Dekorera med ägg räkor dill eller lite vad du tycker passar fint.

Görså här :
Mixa brödet i mixer – går bra med stavmixer- smält smöret i en kastrull och blanda i brödsmulorna.
Rör tills det blir lite degigt, fördela ut i en form med avtagbara kanter (cirka 24 cm) platta till och ställ kallt.
Lägg sedan gelatinbladen i kallt vatten i cirka 5 minuter.
Rör du ihop crème fraiche, Philadelphia ost, den finhackade löken (en halv om det är en större lök) och hacka räkorna. Spara några att garnera med.
Rör ner detta i crème fraiche smeten, och vänd sedan ner finhackad dill och romen.
Smaka av med salt och peppar. 
Krama ur vattnet ur gelatinbladen och smält på svag svag värme – tills alla har smält samman.
Vänd ner och rör om i smeten tills de är väl blandat. 
Fyll på smeten över kavringsbotten och ställ kallt över natten.
Dekorera innan servering med räkor, ägg och dill.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar