tisdag 26 juni 2018

Jordgubbs och chokladtryffeltårta.



10 bitar
1 st tårtbotten färdigköpt eller hemgjord.
Fyllning:
100 g mörk choklad
100 g ljus choklad
4 dl vispgrädde
1 l jordgubbar
0,5 – 1  dl konc jordgubbssaft
Garnera med:
4 -5 dl vispgrädde
jordgubbar

Gör så här
Fyllning:
Hacka chokladen och lägg i en skål.
Värm 2 dl grädde (nästan till kokpunkt, men får inte koka) och häll över chokladen.
Låt stå 5 min Rör ihop noggrant.
Låt stelna i kylen till bredbar konsistens, men rör med jämna mellanrum så det inte blir skinn på den.
Vispa resten av grädden.
Skiva jordgubbarna.
Dela kakan i tre bottnar och pensla bottnarna med saft. Bred ett lager chokladtryffel på den understa bottnen.
Bred på grädde och lägg på jordgubbar.
Lägg på den andra bottnen och upprepa fyllningen. Avsluta med den tredje bottnen.
Plasta in och ställ tårtan i kylen så den får safta till sig.
Vid servering bred vispad grädde runt tårtan.
Garnera med spritsad grädde och jordgubbar.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar