lördag 14 april 2018

Krämig potatis och purjolökssoppa




4 port.
Ingredienser:
700 g potatis
1 purjolök
1 tsk smör
1 tsk timjan
3 msk grönsaks bong fond
1 liter vatten
3 dl mjölk (gärna 1,5 %)
280 g bacon (2 pkt)
2,5 dl matlagningsgrädde
2 msk finhackad persilja
salt och peppar
Gör så här
Skala och skiva potatisen.
Ansa och strimla purjolöken.
Fräs purjolöken i smör i en stor kastrull.
Tillsätt potatis, timjan, buljong och mjölk.
Låt koka i ca 15 minuter.
Skär baconet i strimlor och stek. Låt rinna av på papper.
Mixa soppan slät.
Häll i grädde, bacon och persilja och koka upp.
Smaka av med salt och peppar.
Servera gärna soppan med hårt bröd med en god ost.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar