måndag 16 april 2018

Dammsugare - gluten och laktosfria.



(ca 20 st)
100 g rumsvarmt laktosfritt smör
300 g glutenfria kaksmulor, jag använde hembakad glutenfri tårtbotten.
3/4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
1 krm salt
Arrakessens 
Ca 1 msk vatten
Ett rosa marsipanlock eller ca 250 g marsipan
Ca 175 g laktosfri mörk choklad

Rör ihop smör, florsocker, vaniljsocker, kakao och salt.
Tillsätt kaksmulorna och mixa ihop smeten. Jag använde stavmixer.
Tillsätt arrak efter smak.
Tillsätt vatten tills du har lagom konsistens på smeten.
Rulla till längder och ställ kallt en stund.
Kavla ut marsipanen eller ta det färdiga marsipanlocket och skär i remsor, tillräckligt breda för att täcka arrakrullarna.
Rulla in längderna i marsipanen, lägg skarven nedåt. Skär i ca 4 cm breda bitar.
Smält chokladen och doppa ändarna på dammsugarna i den. 
Ställ kallt tills chokladen stelnat.


Omgjort recept från min farbror John som var konditor/bagare :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar