onsdag 3 januari 2018

Dragonkasslergratäng


6 port
Ingredienser:
500 g Kassler   
350 g Pasta, okokt glutenfri spaghetti
1 st Purjolök  
3 klyftor Vitlök  
1 st Paprika, röd  
2 tsk Margarin flytande 80%  
2 tsk Dragon, torkad  
2 dl Gröna ärter  
1 msk Tomatpuré  
3 dl Lättmjölk 0,5%  
2 dl Matlagningsgrädde 4%  
2,5 dl Ost riven 12%  
Salt och grovmalen svartpeppar                                                            

Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen, häll av vattnet.
Smörj en ugnsform med 1 tsk margarin och lägg i pastan.
Strimla purjo, hacka vitlök och paprika.
Strimla kasslern. Fräs purjo, vitlök, paprika och kassler i resterande margarin, låt fräsa ca 10 minuter.
Lägg i ärter, dragon, tomatpuré, 2 dl mjölk och 1 dl grädde.
Låt småkoka ytterligare 3-4 minuter.
Krydda med salt och grovmalen svartpeppar och häll röran över pastan.
Blanda ost, 1 dl grädde, 1 dl mjölk och häll över.
Stö en halv dl ost över gratängen.
Gratinera i ugn 225° ca 20 minuter.

Servera med sallad.

5 kommentarer:

  1. Svar
    1. Kan varmt rekommendera dig att testa, jag älskar ju dragon så det var riktigt bra :)

      Radera
  2. Ser och låter väldigt gott :)
    Synd att jag inte tål gris trotts att det låter gott.
    Kan nog byta ut det mot kyckling :)

    SvaraRadera
  3. Gud så gott det där lät. 😍

    SvaraRadera
  4. Men hur god såg inte den ut att vara då!?!

    SvaraRadera