torsdag 4 januari 2018

Kyckling Provencale med rödvinssky



INGREDIENSER:
800 g potatis
2 tsk rapsolja
salt
600 g kycklingfilé
1 tsk salt
2 krm vitpeppar
2 tsk flytande margarin
100 g färskost naturell light
0,25 solovitlök
1 förp persilja
1 påse sallad

Rödvinssås:
3 dl rött matlagningsvin
2 dl vatten
4 msk balsamvinäger
1 msk kycklingfond
3 msk flytande honung

GÖR SÅ HÄR:
1. Sätt ugnen på 225°.
2. Skala och skiva potatisen, lägg i en ugnsform och ringla över olja. Krydda med salt. Stek i ugn ca 30 minuter, rör om någon gång under tiden.
3. Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar. Bryn i margarin och efterstek i ugn ca 20 minuter.
4. Gör såsen: Koka ihop matlagningsvin, vatten, balsamvinäger, kycklingfond och honung till en sås. Låt småkoka ca 10 minuter, rör om ett par gånger under tiden.
5. Blanda samman färskost, pressad vitlök och klippt persilja. Ta ut kycklingen och klicka det på filéerna och sätt in i ugnen ca 4-5 minuter.
6. Ta ut kyckling och potatis och servera med rödvinssås och sallad.

Tips!

Önskar du en lite tjockare sås, låt den småkoka ytterligare några minuter. Det är mycket smak i såsen så det krävs inga stora mängder.

Detta är ett recept från viktväktarna/citygross och innehåller 10 smartpoints.

1 kommentar:

  1. Men oj oj nu är det mycket god mat här det gör att man blir hungrig

    SvaraRadera