8 portioner
Ingredienser:
1,5 kg benfritt
fläskkött t.ex. fläskfilé, grytbitar av fläskkött, benfri karré, fläskbog
Smör att steka i
400 g färska eller frysta champinjoner eller annan svamp
1 st gul lök
1 st röd lök
2 röda paprikor
1-2 msk kalvbuljong
2-3 krm grovmalen peppar svartpeppar
2 msk tomatpuré
1 brk soltorkade tomater (200 g)
2 msk mango chutney
5 dl grädde
1 pkt 140 g bacon
1 mango
1 papaya
Persilja till dekoration
Gör så här:
Skär kött i tärningar.
Hetta upp en stekpanna med smör på medelhög värme.
När smöret slutar bubbla är det dags att börja steka.
Stek köttet i omgångar på medelhög effekt. Stek ett par
minuter på en sida och vänd på bitarna och stek ytterligare ett par minuter så
det får färg på två sidor (det behöver inte bli genomstekt). Peppra under tiden
du steker.
Lägg sedan över köttet i en skål.
Under tiden köttet steks: Torka av champinjonerna. Skär dem
i skivor. Hacka löken. Hacka paprikan.
Stek löken och champinjonerna tillsammans i smör tills löken
blivit blank och lite genomskinlig och champinjonerna krympt.
Klipp bacon och soltorkade tomater direkt i grytan.
Lägg tillbaka köttet.
Tillsätt buljong och mango chutney i grytan ihop med tomatpuré
och häll på grädden och rör runt ordentligt.
Låt koka upp. Rör om. Låt sedan koka under lock på svag
värme ca 15-20 min.
Rör om och smaka av, tillsätt salt och peppar vid behöv.
Servera med ris och toppa med tärningar av mango och papaya och strö över lite klippt persilja.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar