måndag 23 oktober 2017

Lyxig äpplepaj






Ingredienser:
Pajdeg
200 g smör
5 dl vetemjöl
1 dl florsocker
2 st ägg

Fyllning
4 st äpplen
350 g mandelmassa
4 st ägg
1,5 dl mjölk
3 msk hackade hasselnötter
2 msk flagad eller hackad mandel.
Vaniljsås.
Ugn: 225 grader, ca 30 - 35 minuter

Gör så här:
Skär smöret i mindre bitar och blanda sedan samman alla ingredienserna till pajdegen.
Kavla ut degen till en rundel och tryck ut den i en form med löstagbar kant, cirka 24-26 centimeter i diameter.
Nagga med en gaffel och ställ sedan in formen i kylskåp i 20-30 minuter.
Kärna ur  och skala och klyfta äpplena.
Riv mandelmassan och blanda den med äggen och mjölken.
Häll smeten i pajformen.
Tryck ner äppelklyftorna i smeten och strö sedan över hackad mandel och hasselnötter.
Grädda mitt i ugnen i cirka 30-35 minuter.
Servera med vaniljsås.


2 kommentarer:

  1. Åh det här ser alldeles underbart ut! Älskar mandelmassa i bakning.

    SvaraRadera